Een unieke attentie om mee te geven als dankbetuiging na een condoleance of uitvaart.

De nieuwe manier om iedereen te bedanken voor haar of zijn aanwezigheid en steun tijdens de periode van een afscheid.

Een blijvende herinnering: een luxe doosje met liefde en zorg in elkaar gezet. Door de keuze van een eigen tekst, achtergrond en foto wordt de buitenkant direct persoonlijk en passend bij de overledene en zijn of haar leven. Binnenin 2 kaarsjes om later thuis te branden voor een eigen herdenkingsmoment.

Waarom branden we een kaarsje wanneer iemand overleden is?

Vuur en licht worden sinds mensenheugenis al gebruikt in religie en spiritualiteit. Licht en donker maar ook dag en nacht staan vaak symbool voor leven en dood.

Bij veel geloven heeft het aansteken van een kaars nog steeds een religieuze betekenis. De paaskaars staat symbool voor Gods liefde. Joodse mensen vieren Chanoeka, het feest van de lichtjes. Allerzielen is de dag waarop de doden worden herdacht en er voor hen een kaarsje wordt gebrand. Tijdens de speciale mis of kerkdienst worden de namen van de overledenen voorgelezen. Zo worden zij niet vergeten.

Tegenwoordig zijn steeds minder mensen aangesloten bij een kerk, toch zijn zij op zoek naar rituelen voor troost en houvast. Zeker wanneer er iemand in hun omgeving is doodgegaan. Wie een overledene wil herdenken heeft vaak behoefte aan iets zichtbaars of tastbaars. Er is behoefte aan een ritueel om de gedachte aan de overledene levend te houden.

Het aansteken van een kaarsje is dan vaak een passend ritueel. Het maakt het gemis of een bepaald gevoel van verlies of verdriet ineens tastbaar en dat biedt troost. Een brandende kaars geeft licht en warmte en het aansteken hiervan kan een moment van bezinning zijn.

Veel mensen branden graag kaarsen wanneer ze horen dat iemand ernstig ziek is, wanneer er een ramp is gebeurd of op de sterfdag van een geliefde.

Niet alleen in de kerk maar óók thuis kan het branden van een kaarsje een speciale betekenis krijgen. Men kan zelf kiezen welk ritueel of welke symboliek het beste past bij de eigen spiritualiteit of geloofsbeleving. Zo kan een kaarsje een mooi symbool worden in een aandachtshoekje in je eigen huis.

Elke RememberBox bevat daarom twee kaarsjes die men thuis kan branden om nog eens stil te staan bij overledene en de familie die hij of zij achterlaat.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

RememberBox is er ook voor uitvaartprofessionals

Rememberbox is een unieke attentie om mee te geven na een uitvaart of condoleance. We ontwerpen niet alleen voor families, we produceren ook in opdracht van uitvaartprofessionals. Bekijk de pagina voor uitvaartprofessionals voor meer informatie.