RememberBox for Kids

Naast het feit dat de dagen rond het overlijden van een familielid een tijd is die gepaard gaat met veel emoties is de condoleance na de uitvaart toch ook vaak een familieaangelegenheid waarbij veel familieleden en oude vrienden elkaar lang niet hebben gezien. Tijdens zo’n bijeenkomst is het fijn om weer allemaal samen te zijn en om samen herinneringen op te halen (aan de overledene) en natuurlijk horen de (klein)kinderen daar ook bij. In de dagen rondom een overlijden en een uitvaart maken deze (klein) kinderen kennis met nieuwe gebeurtenissen, emoties en rituelen. Die kunnen best spannend zijn en lastig om te bevatten. Ondanks dat doodgaan bij het leven hoort blijft het lastig te begrijpen wat er precies allemaal gebeurt. Dat is voor volwassenen al zo maar voor kinderen helemaal.

Tegenwoordig worden kinderen veel meer betrokken wanneer er een overlijden in hun omgeving plaatsvindt.

En dat is heel erg positief want kinderen en jongeren betrekken bij een uitvaart is ontzettend belangrijk voor hun rouwverwerking. Door samen herinneringen op te halen, foto’s te kijken en te praten over de overledene leren kinderen dat de overleden persoon in hun gedachten kan blijven.

Kinderen doen heel veel nieuwe indrukken op tijdens zon afscheid en ze maken emoties mee die voor hen nieuw zijn en die ze meedragen in de rest van hun leven. Het is dan ook wenselijk en belangrijk dat juist zij met een goed gevoel kunnen terugkijken op deze dag.

De RememberBox for Kids is een kant-en-klaar- concept dat u als uitvaartprofessional kunt gebruiken om kinderen op een creatieve manier bezig te houden tijdens een condoleance of het bespreken van een uitvaart met de volwassenen van de familie.  Een uniek manier om laagdrempelig bezig te zijn met doodgaan. U heeft er geen omkijken naar, alles in deze KidsBox spreekt voor zich. Kinderen kunnen direct aan de slag.

Het maken van een herinneringsdoosje, het schilderen van een troost-steentje, of het versieren van een houten hartje is voor kinderen op zo’n dag niet alleen een fijne bezigheid maar kan ook een uitlaatklep zijn om hun emoties te uiten. Dit maakt kinderen een beetje meer vertrouwd met doodgaan, een definitief afscheiden en met alles wat ze die afgelopen dagen hebben gezien en meegemaakt. Alles mag uiteraard worden meegenomen naar huis waar deze kunstwerkjes een mooi opstapje  kunnen zijn naar een goed gesprek over doodgaan. Want dat hoort tenslotte gewoon bij het leven.

Leverbaar vanaf 15 augustus 2019

De basis van elke KidsBox is altijd onze Blanco RememberBox:

Deze zijn gemaakt van speciaal karton waardoor kinderen er extra goed op kunnen tekenen, kleuren of plakken. Zo kunnen zij lekker rustig aan tafel knutselen terwijl ze toch bij de condoleance aanwezig zijn. Ze maken zelf een mooi aandenken aan de overledene en kunnen thuis samen met een volwassene de kaarsjes branden. Een mooi moment om nogmaals stil te staan en te leren over de rituelen bij een overlijden.

We hebben dit product uitgebreid getest en leerde dat kinderen onder het knutselen vanzelf in gesprek raken over doodgaan en over de gene die overleden is en dat er al kleurend mooie herinneringen worden opgehaald. Zo kreeg deze RememberBox onverwacht een soort van therapeutische functie en wordt daarom steeds meer door rouw-en kindertherapeuten gebruikt. De Blanco RememberBox veranderd in een zelf gemaakte schatkistje  waar je briefjes in kan bewaren met mooie herinneringen aan hun overleden dierbare. Op een later moment kunnen deze fijne herinneringen worden terug gelezen als vorm van troost.

Het aansteken van de kaarsjes mag natuurlijk alleen samen met een volwassene gedaan worden. Dit biedt nogmaals een mogelijkheid om samen herinneringen op te halen en misschien wel een gesprek aan te gaan

Met een RememberBox for Kids bieden we een kant-en-klaar-knutselconcept dat direct klaar is voor gebruik. Kinderen kunnen direct beginnen met tekenen, kleuren, plakken en knippen om zo zelf mooie blijvende herinneringen te maken.

Voor u als uitvaartondernemer hebben we een extra grote uitvoering van deze unieke KidsBox voor een speciale B2B prijs.

Bestel nu uw KidsBox

Kinderkracht test RememberBox Kids

Onlangs mocht ik de Blanco RememberBox uitproberen in mijn praktijk Kinderkracht, waar ik werk als coach en trainer met kinderen, jongeren en ouders. De Rememberbox kwam precies op het juiste moment op mijn pad, ik begeleidde op dat moment een jongen die veel verdriet had door het plotselinge overlijden van een familielid. Door deze heftige gebeurtenis voelde hij zich tevens heel onzeker en angstig, zowel thuis als op school.
Het kleuren en versieren van de Rememberbox was een waardevol onderdeel van het coachingstraject, waarbij het fijn was om zo een blijvende herinnering te creëren aan zijn tante. Samen met allerlei andere waardevolle voorwerpen heeft het een plekje gekregen op zijn kamer.
Ik ben van mening dat de Blanco RememberBox een heel fijn hulpmiddel kan zijn voor ouders, grootouders, familieleden en andere volwassenen om met de betrokken kinderen, maar zeker ook met elkaar, op een leuke en laagdrempelige manier, te delen over de overleden persoon en alle gevoelens en herinneringen die daarbij ervaren worden. Vanuit mijn ervaring als (kinder)coach en trainer weet ik hoe belangrijk het is om voor zowel grote als kleine mensen, alle lastige gevoelens en emoties rond de dood en afscheid te erkennen en te mogen delen. Alles wat daar een klein beetje bij kan helpen, kan een groot verschil maken. De RememberBox is daar een prachtige manier voor!
Annette Hoek
Oprichter, trainer en coach

Uitvaartonderneming Buitengewoon Afscheid over RememberBox Kids

Meerdere malen heb ik een Blanco RememberBox mogen meegeven aan de families die ik mag begeleiden.
Telkens weer gaan de kinderen binnen het gezin ermee actief aan de slag en toveren ervan een prachtig en liefdevol versiert doosje. De kaarsjes worden gebruikt om thuis aan te steken of tijdens de afscheidsceremonie. Na de uitvaart zie ik ook geregeld de doosjes staan in een herinneringshoekje aan hun geliefde. Prachtig initiatief!
Karen Admiraal

Opa

De opa van Isa is doodgegaan. Daar is ze heel verdrietig om. Mama zei dat opa nu een engel is, dus daar heeft Isa nu een tekening van gemaakt. Een hele mooie. Van opa als engel tussen gouden sterren. Die tekening vormde de basis van deze unieke RememberBox die we voor Isa en haar familie mochten maken. Aan de ene kant de tekening van Isa en aan de andere kant een prachtige foto van Opa. Zo kregen alle belangstellenden een heel bijzonder aandenken mee naar huis.

Vanavond zet ze zo’n doosje, die ze samen met haar broertje mocht uitdelen na de uitvaart, naast haar bed, met zijn foto goed zichtbaar. Zo is opa dan toch nog een heel klein beetje bij haar.

© Isa – 6 jaar.