Ik brand een kaarsje
voor jou.

Na een bruiloft of zelfs een geboortefeest, krijgen de genodigden vaak een kleine attentie mee naar huis. Als dank voor hun aanwezigheid, maar ook als herinnering aan die feestelijke dag. Na de uitvaart van een goede vriendin moest ik daaraan denken. Om mij vervolgens af te vragen waarom het krijgen van een blijvende  herinnering na een uitvaart eigenlijk niet gebruikelijk is? Want wanneer er ergens een moment is dat je een herinnering levend wilt houden is het na het overlijden van een dierbare. Ik had ooit na een uitvaart een bidprintje gekregen maar die was ik al snel kwijtgeraakt. En zo dacht ik verder over het leven, doodgaan, uitvaarten en passende bedankjes om uit delen  na een uitvaart.
Jessica Riessen
In liefdevolle herinnering aan Jessica van Riessen
De eerste stappen

Ik begon mij te verdiepen in de rituelen rondom een overlijden en kwam er al snel achter dat het branden van een kaarsje voor veel mensen, wel of niet gelovig, troost en warmte biedt. Kaarsjes wilde ik daarom de basis laten zijn voor mijn bedankjes. Zo zou iedereen die zo’n uitvaartbedankje zou ontvangen later nogmaals een eigen herdenkingsmoment hebben. Gewoon thuis nogmaals even stilstaan bij het leven van die dierbare die je nu moet missen.

Alleen twee kaarsjes vond ik niet echt een persoonlijk bedankje dus ging ik op zoek naar een bijzondere verpakking. Ieder mens is uniek en ieder mens heeft zijn of haar eigen levensverhaal daarom vond ik dat elk bedankje het verhaal van de overledene zou moeten weergeven. Elke doosje maken we daarom persoonlijk door een passende achtergrond, een mooie tekst en een portretfoto. Zo ontstaat voor iedereen een aandenken op maat.

Middels een RememberBox kan je een ieder voor zijn of haar aanwezigheid bij de uitvaart bedanken, het is zelfs mogelijk om iedereen een bedankje met zijn of haar eigen naam mee te geven. Een dankbetuiging na de uitvaart is daarom in principe niet nodig. Helemaal niet wanneer u het bedank kaartje in de RememberBox ook nog eens van uw eigen tekst voorziet.

Een duurzame dankbetuiging​

Omdat ik mijn kinderen en misschien ooit mijn kleinkinderen, een schone aarde gun ben ik op zoek gegaan naar de beste partijen om mee samen te werken. De kaarsjes in een RememberBox zijn zeer duurzaam, de kunststof cupjes zijn van doorzichtig gerecycled en afbreekbaar kunststof waardoor je ook nog eens de vlam beter ziet. Het kaarsje zelf is van plantaardig materiaal gemaakt. Het karton wat we gebruiken voldoet aan alle milieueisen, net als onze drukkerij. 

Hoe we een RememberBox maken

Elke RememberBox wordt met de hand samengesteld en met liefde en zorg voor u gevouwen. Het ontwerpen, drukken, plakken, vullen en versturen gebeurt allemaal in eigen beheer en in Nederland. U mag van ons daarom de allerhoogste kwaliteit verwachten. Ondanks dat een uitvaartplechtigheid in een korte tijd geregeld moet zijn geven we u de garantie dat we op tijd zijn voor de uitvaart of condoleance. Heeft u een vraag? Neemt dan gewoon contact met ons op per telefoon of mail. We zijn altijd bereikbaar om uw vraag te beantwoorden of met u mee te denken. Wij houden van korte lijnen en direct menselijk contact. Zo maken we samen met u een tastbare herinnering aan uw dierbare overledene.

Hartelijke groet,

Iris Reek

RememberBox is er ook voor uitvaartprofessionals

Rememberbox is een unieke attentie om mee te geven na een uitvaart of condoleance. We ontwerpen niet alleen voor families, we produceren ook in opdracht van uitvaartprofessionals.